Waar 2020 en 2021 vooral in het teken stonden van natuurlijke haarstijlen, comfortabele kleding en lekker thuis blijven gaat dat in het najaar van 2021 en in de loop van 2022 compleet veranderen. De wereld gaat langzaam weer open en dat betekend dat we onszelf weer morgen laten zien! We zijn toe aan een nieuwe start en zo ook nieuwe trends op het gebied van haar.

Trend 1: Textured layers

Doormiddel van gelaagdheid in het haar te knippen creëer je textuur die ervoor zorgt dat het haar meer volume krijgt. Je accentueert kleuren waardoor het haar voller lijkt en een krachtig gevoel met zich meebrengt.

Trend 2: Korte, wilde, gekrulde Shag:

Misschien kennen jullie de shag haarstijl al van begin 2021. De shag is een coupe die aan de voorkant korter gelaagd is geknipt en aan de achterkant wat langer uitloopt. Op deze manier is je haar altijd voorzien van textuur en volume. De shag geeft een stoer en edgy feeling.

In het najaar van 2021 en het begint van 2022 brengen we deze trend naar een next level, door er krul aan toe te voegen. Deze coupe is ideaal als je haar van nature gekruld is. Maar heb je stijl haar en vind je dit een supertoffe look? Dan is het ook makkelijk te creëren met een smalle krultang.

Trend 3: Lob

De boblijn haarstijl is echt een all time classic. Deze coup zie je elk jaar met verschillende variaties terugkomen in het modebeeld. Dit jaar is het niet de korte boblijn maar de lange boblijn (lob), en dan specifiek de lob die op sleutelbeen lengte wordt geknipt

Wij als haarstylisten bij van Herpen kappers vinden het leuk om aan alle trends onze eigen draai te geven. Zo hebben wij in de salon de afgelopen tijd deze trend al regelmatig gecombineerd met de textured layers trend. Door verschillende trends te combineren maken we de coupe voor elke klant persoonlijk.

Trend 4: Bangs Bangs Bangs

Oftewel de pony is helemaal hot. In 2021 hebben we al kennis gemaakt met de curtainbangs, maar daar komen nu een aantal nieuwe trends bij zoals de sheek framing fringe: deze pony lijkt op de curtainbangs zoals we ze al kennen maar bij deze trend is de pony wat voller geknipt en valt de lengte van het haar op de wangen.

Trend 5: Curly bangs

Deze trend is super leuk voor mensen met een natuurlijke krul! Ken je dat? Je haar krult supermooi maar de voorste plukjes blijven altijd stijl… Doormiddel van deze curly bangs is dat probleem opgelost! Je maakt namelijk de voorpartij minder zwaar waardoor het haar makkelijker in de natuurlijke krul valt.

Super tof want deze trend is heel goed te combineren met de curly shag trend die eerder in deze blog beschreven staat!

Trend 6: Mini bangs

Wil jij een wat meer edgy look en kan jou coupe wel wat pit gebruiken? Dan zijn deze mini bangs echt wat voor jou!

Draag je een bril of heb jij fantastisch mooie wenkbrauwen? Dan gaat deze trend jouw super goed staan! Deze trend maakt namelijk van jou ogen een echte eye catcher.

Trend 7: French bob

De French boblijn heeft zachte lijnen en een romantische uitstraling. Deze coupe wordt vaak toegepast bij haar dat van nature al een lichte slag heeft. De French bob wordt vaak in combinatie geknipt met een van de bags(pony) trends die je eerder in dit blog hebt gelezen. Zo accentueer je supermooi je wangen en de contouren van je gezicht.