De zomer is bijna voorbij en daarom zijn wij in de salon alweer druk bezig met het ontdekken van de nieuwe trends voor het najaar van 2022/2023. Waar er voorheen altijd een heel duidelijk beeld werd gegeven van de trends die in aantocht waren gaan we dit in het najaar van 2022 en het begin van 2023 net even anders doen. Er zijn een aantal “trends” die je vaak terug zult zien komen in het straat beeld dit najaar, maar… al deze trends zijn te buigen naar JOUW eigen stijl of brand. Hier een aantal trends om inspiratie uit te halen:

Trend 1: Taper fade

Bij een taper fade is de kortste lengte de contourlijn waarnaar het haar geleidelijk oploopt naar de bovenkant van het hoofd. De vervaagde overgang is zacht en word vaak met een tondeuse gecreëerd. Uiteraard is deze coupe in verschillende lengte te scheren, wel is het zo dat bij een taper fade de zijkanten en achterkant niet extreem hoog worden opgeschoren net als bij een high fade.  Het korte gedeelde van deze coupe blijft wat lager. Ideaal voor als je niet te veel huid wil laten doorschijnen.

Trend 2: Soft lines

Met soft lines bedoelen we een haircut waarbij er geen harde lijnen of strakke contouren zichtbaar zijn. Het haar wordt geknipt op de natuurlijke valling. Er wordt gebruikt gemaakt van de texturen die het haar van nature heeft zoals slagen of krullen, en deze worden zelfs geaccentueerd. Een out of bed look maar dan perfect gestyled met de juiste producten!

Trend 3: Classic cut

Bij de classic haircut zijn net als bij een klassieke herencoupe de zijkanten kort opgeknipt en word de lengte naar boven langer. De zijkanten blijven bedekt, dus niet opgeschoren. En volgends de trends van 2022/2023 mag er flink wat product in. Alle lengte zijn connected.  Dit betekent dat de lengtes goed op elkaar aansluiten, en net als bij de soft lines haircut zit er ook hier ontzettend veel textuur in het haar. Met de juiste producten zoals een paste of een wax kun je bij deze coupe een nonchalante en een tikkeltje slordige look creëren.

Trend 4: Mullet

De Mullet haircut is een coupe waarbij de lengte aan de voorkant korter zijn en langer uitlopen naar de achterkant. De letterlijke vertaling van mullet is “matje”, het is dus echt de bedoeling dat de lengte in de nekpartij langer blijven. Al veel celeberties waaronder Youtuber Kalvijn hebben deze toffe stijl geprobeerd. De mullet haircut is een kapsel met veel textuur. Het is edgie en heeft een eigen stijl. Deze coupe kan zowel bij stijl als krullend haar geknipt worden. De lengtes aan de bovenkant blijven bij deze coupe langer zodat je het naar voor en naar achter kunt stylen.