De baard is een tijdje minder populair geweest, maar sinds een aantal jaren is de baard weer helemaal hip en trendy en deze populariteit zet in 2018 ook gewoon weer door. Zowel onder de wat oudere doelgroep alsook onder de jongere doelgroep. Uit onderzoek is gebleken dat 55% van de mannen wereldwijd kiezen voor gezichtsbeharing. Wel zijn er diverse trends in baarden te ontdekken.

Op dit moment zijn er twee trends te ontdekken, namelijk de shadow baard. Dit is een lichte stoppelbaard. De korte stoppelbaard is natuurlijk erg makkelijk te krijgen. Vaak binnen een dag is het gewenste resultaat al behaald. Een ander voordeel is dat deze baard weinig onderhoud nodig heeft en ook past deze baard eigenlijk bij iedere uitstraling en kledingstijl. Het verzorgen van de huid en de baard kan gewoon met een dagelijkse gezichtscrème.

De tweede trend is juist het tegenovergestelde van de bovenstaande trend. Dit is namelijk de wat langere baard of ook wel Ducktail genoemd. De Ducktail is een variant op de volle baard, waarbij er wel model in gebracht wordt. De punt zit wat onder aan de kin en vandaar ook de naam. Deze lijkt namelijk enigszins op een eendenstaart.